« Ana Sayfa | Terlikler Patrick, Tebrikler Patrick » | Nazik Ol! » | Çimlere Basma Julie » | Dungen Bağlama Solo » | Barok Jens » | Pandacılar sizi » | Till There Was You »

Kurtlarım Biçim Biçim

(Wolfkin, babaannemin telefonuyla bir görüşme hazırlığı esnasında)

Ayça, aylar önce Wolfkin'in These Are All Illusions isimli şarkısıyla tanışmamı sağlamıştı. Şarkıyı çok beğenmeme rağmen Wolfkin'in diğer işlerine ulaşmam pek mümkün olmadı. Hala da grubun fazla sayıda kaydına eriştiğimi söyleyemem.

Danimarkalı grubun Brand New Pants isimli bir ilkalbümü var. 2006'da Danimarka'da yayımlanmış, 2007'de ise ABD'de sınırlı sayıda basılmış. 29 Ocak 2008'de albümün ABD'de yayımlanacak özel baskısı için grup resmi sitesinde gün sayıyor. Saniye bile sayıyorlar, o derece.

Grubun myspace'inde oldukça geniş bir "etkilenim kaynakları" listesine rastlıyoruz: The Beatles, The Zombies, Jimi Hendrix, Jefferson Airplane gibi 60'lı yıllar ve Psychedelic Rock ikonlarının yanında Kraftwerk'ü; Phil Spector, Roy Orbison, Serge Gainsbourg, Leonard Cohen gibi "klasik" isimlerin yanında Wu-Tang ve Dr. Dre gibi Hip-Hop'çıları görüyoruz. The Smiths, Belle & Sebastian, David Bowie ve Television'ın yanında Pantera'yla kesişip pençelerimizi gösteriyoruz.


Lars Vognstrup
ve Kristian Godtfredsen'den oluşan grup kısmen tiyatral bir müziğe sahip. Psychedelic ve elektronik etkilere de oldukça açık. Yazının sonuna eklediğim iki şarkı arasından These Are All Illusions hem "sahte orkestrasyon"lara hem de asitli elektronik sadalara; bunun yanında yakıcı gitarlara sahip zengin bir prodüksiyon. A Vacant Heart ise, kanımca en iyi örnekleri Kıta Avrupası'ndan çıkan Downtempo türünün daha "sıcak" bir hali olarak nitelenebilir. Downtempo demişken, yanına Acid Jazz ve Trip-Hop'u da ekleyiverin zaten. Ayrıca bu şarkının çok eski bir caz standardının yeniden yorumlanışı gibi tınlayışını da seviyorum.

MP3: Wolfkin - These Are All Illusions
MP3: Wolfkin - A Vacant Heart

Wolfkin'in Brand New Pants albümünü bulup bana getirene sürpriz hediyelerim olacak. Yalan söylüyorum, yok hediye falan.

Linkler:
Wolfkin resmi sitesi
Wolfkin myspace
Wolfkin hypem
Wolfkin elbo.ws

Labels: , , ,

Debut yerine ilkalbüm demeni takdir ve tekdirle karşılıyorum tolgacığım. Ayrıca evet, albüm bulunsun artık!

Ek: Brand New Pants, These Are All Illusions'dan daha güzel bi şarkı.

Zamanında "ilkalbüm" önerime insanlar soğuk bakmıştı; ama senin bunu tekdir etmen beni pek mutlu etti Ayçacığım.

Ayrıca Brand New Pants'i tam şu anda dinliyorum. Evet, misler gibi şarkı; ama These Are All Illusions'dan daha mı güzel, ona pek karar veremedim. Şimdilik These Are All Illusions daha güzel gibi geliyor bana, alışkanlıktan da olabilir tabii. Albümü bir edinsek, dinlesek, çok daha mis olacak.

Madem öyle, yoruma link vereyim, Brand New Pants'i herkesler dinlesin, 70 milyon dinlesin (evet, tüm Türkiye bu blogu takip ediyor):
Wolfkin - Brand New Pants

Post a Comment

Kimler Kimler

konuş!



ajans haberleri